Educeren en opleiden

De jeugd van vandaag is de toekomst van morgen. Respect voor de natuur en onze leefomgeving kan je best van jongs af aan meekrijgen.

Daarom worden al onze activiteiten opengesteld voor kinderen en doen we actief aan natuureducatie. Iedere belhamel loopt over van nieuwsgierigheid en van allerhande vragen waar we hier, in de leerrijke omgeving van de Kevie op trachten te antwoorden.

Voor ieder leerjaar werden er leerwandelpaden opengesteld, inclusief leerboekjes. Ouders en leerkrachten kunnen met de begeleidingsmap vol antwoorden en prentjes er zelf op uit, of...ze kunnen één van onze ludieke gidsen meevragen.

(P.S., ...natuurlijk doen we ook aan natuureducatie voor volwassenen :)

Onze werkgroep stelde speciale natuureducatieve trajecten op per leerjaar. Deze trajecten brengen de leerlingen aan de hand van invulbladen, een uitgebreide begeleidingsmap en de in het terrein herkenbare onderwerpen, het functioneren van de natuur bij. De kleinsten worden door heuse 1 meter hoge eendjes op hun pad begeleid. Voor volwassenen worden lokale geschiedkundige lezingen, vleermuizentochten en uilenwandelingen ingericht. De Kevie leent zich ook jaarlijks voor het maken van eindwerken vanuit verschillende scholen en instituten.

We werken ook nauw samen met een aantal scholen, hebben jullie interesse? Stuur dan zeker een e-mailtje.