green facebook icon Bezoek ons op Facebook  

Bezoek ons op YouTube youtube3 

 

herfst banner


Viering 50 jaar natuurbescherming

Na zovele maanden van voorbereiding en vergaderen, was het gisteren dan eindelijk zover: het langverwachte feest. 
De weergoden waren ons de ganse dag goed gezind en de opkomst voor de dauwwandeling met bijhorend ontbijt was een onverhoopt succes. 


Voor de officiële opening om 11h was een massa volk aanwezig. Sprekers van dienst waren dhr. Roger Nijssen, conservator, dhr. Lieven De Schamphelaere, voorzitter Natuurpunt nationaal, dhr Patrick Dewael, burgemeester Tongeren, dhr. Patrick Jans, schepen van ruimtelijke ordening en milieu, dhr. Victor Bielen, lokaal kunstenaar en uiteraard dhr. Robert Christiaens, één van de oprichters van de plaatselijke natuurbeweging. 

Er werd ook een standbeeld onthuld, gemaakt uit een eeuwenoude eik. Echt de moeite om eens te komen bekijken ! 

.be">
.be


De geleide wandelingen na de middag hadden veel aantrek en ook de standjes en het terras deden het goed. Het zonnetje en de fijne sfeer zorgden voor een aangename namiddag. De afwezigen hadden zoals gewoonlijk weer ongelijk. 


Het waren drukke dagen maar het resultaat was verbluffend. Het weer, de opkomst, de sfeer, kortom alles was perfect. We moeten dan ook iedereen die er aan meewerkte van harte danken.

Aan het team van de vrijwilligers van de Kevie, de genodigden, de standhouders en de bezoekers: bedankt !

 

 

Onder toeziend oog van bestuursleden van de stad, alsook onze gidsen is het nieuwe pad "ingelopen". Met dank aan de stad Tongeren, en onze vrijwiliggers. Videobeelden door F. Stiers.

Er zijn op regelmatige tijden ook lessen in De Kevie. Onze gidsen zorgen voor de uitleg. Flora en Fauna wordt toegelicht. De film is gemaakt door F. Stiers. Ook een van onze gewaardeerde vrijwilligers.

 

avondlicht1Morgen, Pinkstermaandag is het zo ver. De grote dag van 50 jaar natuurbescherming. Er worden veel mensen verwacht. De activiteiten starten al om 06.00 uur. De die-hards die vroeg uit de veren kunnen zullen opgevangen worden door onze gidsen voor een dauwwandeling. En als men een honger heeft ontwikkeld kan deze gestild worden in het Kevie-huis. Ook hier staan voor "dag & dauw" de vrijwilligers klaar met spek en eieren, koffie, thee of fruitsap. De inschrijving is inmiddels gesloten, maar het belooft een prachtige wandeling te worden. Het wordt wel een frisse dag, dus zorg ervoor dat u warm genoeg bent aangekleed. De maximale temperatuur zal rond de 13 graden worden, en zoals het er nu naar uitziet, geen regen.

De gehele dag staan er lokale bedrijven en standhouders klaar om u te verwennen met hun specialiteiten. Kom zeker eens langswandelen. Komt u net na de middag, zorg er dan voor dat u uw wandelschoenen bij heeft, of beter nog gewoon aan de voetjes heeft. Want om 14.00 en 15.00 zijn er geleide wandelingen door onze ervaren gidsen.

Ook dit kan een dorstige bezigheid zijn, maar u hoeft niet bang te zijn dat u niets te eten of drinken zal aantreffen. In de grote tenten op de picknick-weide treft u vast onze vrijwilligers opnieuw voor een koud biertje, koffie of taart. 

En als klap op de vuurpijl zal er een kunstwerk onthuld worden gemaakt door een plaatselijke kunstenaar. Kortom, u heeft geen excuus om niet te komen. Het beloofd een geweldige dag te worden.

Tot morgen

 

Vanwege technische problemen met het formulier, hebben wij dit uitgeschakeld. Als u zich aan wenst te melden gelieve dan te e-mailen naar één van deze e-mail adressen:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Haast u, want de inschrijvingen zijn beperkt.

 

De werkgroep Kevie te Tongeren viert dit jaar op Pinkstermaandag 16.05.2016 zijn vijftigjarig bestaan als natuurvereniging (36j Wielewaal Zuid-Limburg en 14j Natuurpunt Werkgroep De Kevie) . In de loop van de dag zijn diverse activiteiten gepland.

’s Morgens om 06.00 kan je gaan wandelen in gezelschap van een gids, naar vogels luisteren en herkennen. En kan je nadien aan tafel aanzitten voor spek en eieren, inbegrepen koffie/ thee/water/fruitsap.

U dient zich hiervoor in te schrijven voor 05.05.2016 op het telefoonnr: 0476/993536 of via de het aanmeldingsformulier. Kostprijs €10, kinderen onder de 12 jaar €5 ter plaatse te betalen. Ook in de namiddag zullen gidsen u begeleiden door het gebied en dit om 14.00u en 15.00u. We verzamelen aan de parking/ spoorwegbrug Oude blaarstraat (aan de kruising met de Neremweg). Tenslotte kan je in een rustige omgeving dranken en Limburgse vlaai verkrijgen aan schappelijke prijzen. Aanmeldingsformulier vroege vogelwandeling & ontbijt. De wandeling start om 06.00 uur.

Vertrek is steeds voorzien aan de parking Oude Blaarstraat 5. GPS-coördinaten: 50°46'37''N, 5°28'34''E.

 

Wachten op bevestiging ! Wij nemen met u contact op !

Gedragsregels

 • Honden aan de leiband (gebruik de losloopweide)
 • Op de uitgestippelde paden blijven
 • Geen sluikstort (papiertjes, flessen, groenafval)

Andersvalidenpad toegankelijk voor:

 • Voetgangers
 • Rolstoelgebruikers
 • Kinderwagens

Niet toegankelijk voor:

 • Ruiters
 • (Brom)fietsers

 

Activiteiten

Maandelijkse wandelingen

 • Iedere eerste zondag van de maand
 • Onder begeleiding van een gids (gratis)
 • Samenkomst op de parking
 • Tijd: 14.00 uur

Gegidste afspraken

Beheerswerken

 • Iedere eerste zaterdag van de maand
 • Samenkomst beheerslokaal
 • Tijd: 09.00 uur

 

 

Inloggen